De Dorn- methode is een eenvoudige en zachte behandeling van  de wervelkolom en de gewrichten. De basis van de Dorn-therapie is correctie van het beenlengteverschil. Als de benen niet even lang zijn, staat het bekken uit balans, met als gevolg een scheefstand van het bekken en de daaraan verbonden wervelkolom. Zelden is het beenlengteverschil een gevolg van verschil in botlengte. Veelal lijkt het ene been langer door meer afstand in het heupgewricht.

Veel klachten, zoals scoliose, lage rugklachten, heupklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, darm-blaasproblemen en nekklachten zijn het gevolg van deze disbalans.

Bij de Dorn methode wordt, naast een  correctie van het beenlengteverschil, geprobeerd een optimale ruimte in de wervelkolom te creëren zodat de spinale zenuwen ongestoord hun werk kunnen doen. Sommige zenuwopeningen tussen de wervels zijn niet al te groot. Door scheefstand van één of meerdere wervels worden de betreffende zenuwen beklemd en worden zij in hun functie belemmerd, wat weer klachten kan geven in de Segmentale zones.  (verbindingen met verschillende orgaansystemen) Een constante zeer lichte druk van een verschoven wervel, kan een zenuw al irriteren en aanleiding geven tot klachten.

Wanneer een massage?

Hebt u klachten aan hoofd-nek-schouder of rug? Hebt u last van migraine of hormonale klachten, maag-darmklachten hoge spierspanning, stress of vermoeidheid, of een burn-out? Dan kan een massage wellicht iets voor u betekenen.

Neem contact op

Wilt u meer (persoonlijke) informatie of een afspraak maken voor een behandeling dan kunt u telefonisch of per email contact met mij opnemen.

Ik ben bereikbaar met de onderstaande gegevens of via mijn contact formulier op de contact pagina.