Shiatsu
Shiatsu is een drukpuntmassage die zijn oorsprong vindt in de Oosterse Geneeskunde.

Door druk uit te oefenen op de energiebanen van het lichaam, de meridianen, wordt de energiestroom van het lichaam beïnvloed. Elke meridiaan heeft  zijn eigen energetische kwaliteit en is verbonden met de functie van de verschillende organen. Door een verstoring in het systeem kan de energie in deze meridiaan geblokkeerd raken en aanleiding geven tot klachten in het gezondheidspatroon.

Met behulp van de shiatsudruk (druk met de vinger) kan de blokkade opgespoord worden en de energie opnieuw in beweging gebracht worden. De  doorstroming van de energie helpt de klachten verminderen en bevordert de vitaliteit. Deze therapie is een combinatie van oosterse en westerse inzichten.

Deze behandeling vindt plaats op de behandeltafel of op de futon (mat op de grond) en wordt op de blote huid toegepast.

Shiatsu-Zen stijl
Deze therapie is gebaseerd op het klassieke meridiaanstelsel en de 5 elementenleer uit de oosterse filosofie.

Naast de shiatsudruk met de duimen wordt gebruik gemaakt van druk met de handen, voeten, armen en knieën. Ook maken strekkingen, rotaties en schuddingen deel uit van de behandeling. Deze wijze van behandelen en de invloed hiervan wordt als zeer ontspannen ervaren.

De behandeling vindt plaats op een futon (mat op de grond), waarbij de cliënt makkelijk zittende kleding aan heeft.

Shiatsu massage techniek foto 1Shiatsu massage techniek foto 2Shiatsu massage techniek foto 3Shiatsu massage techniek foto 4

Wanneer een massage?

Hebt u klachten aan hoofd-nek-schouder of rug? Hebt u last van migraine of hormonale klachten, maag-darmklachten hoge spierspanning, stress of vermoeidheid, of een burn-out? Dan kan een massage wellicht iets voor u betekenen.

Neem contact op

Wilt u meer (persoonlijke) informatie of een afspraak maken voor een behandeling dan kunt u telefonisch of per email contact met mij opnemen.

Ik ben bereikbaar met de onderstaande gegevens of via mijn contact formulier op de contact pagina.