Massages

In mijn  praktijk pas ik de volgende technieken toe:

Onderstaande therapieen zijn in principe voor iedereen geschikt en kunnen zowel afzonderlijk als in combinatie gegeven worden. De behandelingen werken zeer ontspannend en kunnen zowel preventief als therapeutisch, al dan niet in combinatie met een medische behandeling, toegepast worden.

Welke behandeling het beste bij u past stemmen we samen af bij het intakegesprek.

Breuss

De Breuss massage is een zachte diep doorwerkende massage van de wervelkolom, waarbij  met name de tussenwervelschijven gestimuleerd worden zich te herstellen. Deze massage kan uitstekend gecombineerd worden met de Dorn-methode.

Bruess massage techniek

Dorn-methode

De Dorn- methode is een eenvoudige en zachte behandeling van  de wervelkolom en de gewrichten. De basis van de Dorn-therapie is correctie van het beenlengteverschil. Als de benen niet even lang zijn, staat het bekken uit balans, met als gevolg een scheefstand van het bekken en de daaraan verbonden wervelkolom. Zelden is het beenlengteverschil een gevolg van verschil in botlengte. Veelal lijkt het ene been langer door meer afstand in het heupgewricht.

Veel klachten, zoals scoliose, lage rugklachten, heupklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, darm-blaasproblemen en nekklachten zijn het gevolg van deze disbalans.

Bij de Dorn methode wordt, naast een  correctie van het beenlengteverschil, geprobeerd een optimale ruimte in de wervelkolom te creëren zodat de spinale zenuwen ongestoord hun werk kunnen doen. Sommige zenuwopeningen tussen de wervels zijn niet al te groot. Door scheefstand van één of meerdere wervels worden de betreffende zenuwen beklemd en worden zij in hun functie belemmerd, wat weer klachten kan geven in de Segmentale zones.  (verbindingen met verschillende orgaansystemen) Een constante zeer lichte druk van een verschoven wervel, kan een zenuw al irriteren en aanleiding geven tot klachten.

Klassieke (sport)massage

Het lichaam en geest beïnvloeden elkaar, soms echter is die balans verstoord. Klassieke massage, waarbij o.a. gebruik gemaakt wordt van strijkingen, knedingen en fricties, heeft een ontspannende en kalmerende werking op lichaam en geest. Massage is een manier om die systemen weer met elkaar in verbinding te brengen en de balans te herstellen.

Met behulp van deze technieken wordt de doorbloeding en ontgiftiging van de spieren verbeterd.

Klassieke (sport)massage techniek foto 1Klassieke (sport)massage techniek foto 2Klassieke (sport)massage techniek foto 3Klassieke (sport)massage techniek foto 4

Manuele Lymfedrainage

Manuele lymfedrainage is een techniek die ontwikkeld is voor de behandeling van Lymfstuwing en lymfoedeem. Een goede lymfafvoer is belangrijk voor de afvoer van afvalstoffen. Deze behandeling is echter ook zeer effectief voor de ondersteuning van het afweersysteem en de activering van het zelfhelend vermogen. Manuele lymfedrainage heeft invloed op het systeem dat zorgt voor  rust, herstel en opbouw. Het effect hiervan is dat dit een hele rustgevende en ontspannen behandeling is. Hierdoor kom je weer in contact me je eigen waarde en met je “eigen aardigheden”.

Segmentale massage

Segmentale massage is een dieptemassage die bestaat uit een aantal vrij stevige handgrepen en klassieke massage. De behandeling wordt zo nodig aangepast aan de conditie van de te behandelen persoon. Door segmentale massage wordt het onderhuidse bindweefsel weer los gemaakt waardoor bestaande blokkades opgeheven kunnen worden.

Deze massage wordt op de behandeltafel gegeven en op de blote huid toegepast.

Segment massage techniek foto 1Segment massage techniek foto 2Segment massage techniek foto 3Segment massage techniek foto 4

Shiatsu Namikoshi stijl en Zen-stijl

Shiatsu
Shiatsu is een drukpuntmassage die zijn oorsprong vindt in de Oosterse Geneeskunde.

Door druk uit te oefenen op de energiebanen van het lichaam, de meridianen, wordt de energiestroom van het lichaam beïnvloed. Elke meridiaan heeft  zijn eigen energetische kwaliteit en is verbonden met de functie van de verschillende organen. Door een verstoring in het systeem kan de energie in deze meridiaan geblokkeerd raken en aanleiding geven tot klachten in het gezondheidspatroon.

Met behulp van de shiatsudruk (druk met de vinger) kan de blokkade opgespoord worden en de energie opnieuw in beweging gebracht worden. De  doorstroming van de energie helpt de klachten verminderen en bevordert de vitaliteit. Deze therapie is een combinatie van oosterse en westerse inzichten.

Deze behandeling vindt plaats op de behandeltafel of op de futon (mat op de grond) en wordt op de blote huid toegepast.

Shiatsu-Zen stijl
Deze therapie is gebaseerd op het klassieke meridiaanstelsel en de 5 elementenleer uit de oosterse filosofie.

Naast de shiatsudruk met de duimen wordt gebruik gemaakt van druk met de handen, voeten, armen en knieën. Ook maken strekkingen, rotaties en schuddingen deel uit van de behandeling. Deze wijze van behandelen en de invloed hiervan wordt als zeer ontspannen ervaren.

De behandeling vindt plaats op een futon (mat op de grond), waarbij de cliënt makkelijk zittende kleding aan heeft.

Shiatsu massage techniek foto 1Shiatsu massage techniek foto 2Shiatsu massage techniek foto 3Shiatsu massage techniek foto 4

Voetreflexzone Therapie

Voetreflexzone therapie is een eenvoudige natuurgeneeskundige therapie. Uitgangspunt is hierbij dat zich op de voeten reflexzones bevinden die corresponderen met alle organen en functies in ons lichaam.
Het doel van een behandeling is om de lichaamsfuncties te normaliseren, spanning en stress te verminderen en de werking van de zenuwen en bloedcirculatie in het gehele lichaam te verbeteren.
Een goede voetreflexzone behandeling heft energieblokkades op waardoor het lichaam kan terugkeren naar een natuurlijk evenwicht. Daardoor kan het zelfhelend vermogen van het lichaam zijn werk doen.

Voetreflexzone massage techniek foto 1Voetreflexzone massage techniek foto 2Voetreflexzone massage techniek foto 3Voetreflexzone massage techniek foto 4

Neem contact op

Wilt u meer (persoonlijke) informatie of een afspraak maken voor een behandeling dan kunt u telefonisch of per email contact met mij opnemen.

Ik ben bereikbaar met de onderstaande gegevens of via mijn contact formulier op de contact pagina.